Post Info TOPIC: donload/upload
viktorbt

Date:
donload/upload
Permalink   


sve e super samo zagarantiranata brzina na download i upload paga i nee ona koja treba da bidi ako treba da e 512 taa e negde od okolu 128 pazete na toa ve molam brzinata mora da se pogrizite da bidi najdobra thx

__________________
Nikola

Date:
Permalink   

VIktor greshka si 512 e 60kb/s 128 kb/s e 1024 :)

__________________
majstor

Date:
Permalink   

Brzinata na sekoj paket po nadminuvanjeto na odreden soobrakjaj pagja na 128/64 kbs (kilobita vo sekunda) a toa pretvoreno vo kilobajti e okolu 16 KB vo sekunda.

__________________
majstor

Date:
Permalink   

Od 1-vi Fevruari 2008 paketite kje bidat vakvi:
   
   
600 den 512/256
2GB 256/128
3GB 128/64
   
950 den 1024/256
10GB 512/256
20GB 128/64
   
1450 den 1536/256
20GB 1024/256
50GB 128/64
   
2000 den 2048/512
80GB 1024/256
120GB 128/64


__________________
SpiderWeb

Date:
Permalink   

Prvo, zasluzuvate pofalba za krevanjeto na traffic limitot na paketite, samo taka prodolzete, bas ovaj mesec ke testiram za paketot od 1450 denari dali stvarno limitot za 128/64 e 50GB :)

Vtoro, dajte krenete ja stranata za proverka na mesecniot traffic, eve veke eden mesec kaj sto e padnata

Treto, dali ke mozi da dodeluvate barem po 2 IP adresi na eden node, t.e. vo zavisnost od paketot da se dodeluvaat i po nekolku IP adresi za paketite od 1500 i 2000 denari, oti retki se tie sto imaat zemeno takvi paketi a ne go delat internetot (i jas sum eden od niv) a mi treba da imam realna IP adresa poradi toa sto ponekogas koristam aplikaciski server za rabotata i moram da gi prezentiram proektite od mojot kom. doma, sto so privatna IP e nevozmozno, a plus i ne mozam da go koristam DC++ serverot

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Nisto se e dzabe tuku sega koga ke pocni ovaa novata Kompanija so bezicen internet, togash ke bidi Grom brzinata i koga ke pocnaat da mu se isklucuvaat ke te molaat za da ostanish ama topki togas.

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

more prvo vidi se kakov peder si so ime anonymous pisis...2ro adsl konekcijata ne e poarna od kabelskiot net i taa imaa odredeno maani....3to internetot e grom paketite se 5ka za segasnite mak standardi i 4to wairles konekcijata popoznata kako "bezi4en internet" e mn lesna za hack-nuvanje i mozi sekoj slobodno da si koristi od tvojot net a ti da si plakas -.-!

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

btw jas sum ovaj :D

__________________
Anonymous

Date:
Permalink   

more prvo vidi se kakov peder si so ime anonymous pisis...2ro adsl konekcijata ne e poarna od kabelskiot net i taa imaa odredeno maani....3to internetot e grom paketite se 5ka za segasnite mak standardi i 4to wairles konekcijata popoznata kako "bezi4en internet" e mn lesna za hack-nuvanje i mozi sekoj slobodno da si koristi od tvojot net a ti da si plakas -.-!

Za dali dechkoto sho pishel pred mene e peder ili ne neznam ali vo odnos na to drugoto sho og napisha -
Adsl 1 standardod podrzva asinhrona simultana brzina od 36 Mbps download i 4 Mbps upload a kabelskiot internet ako e po site evropski standardi podrzva isto tolku na download pod uslov da nema upload ... znachi raboti na princip na Half duplex linia sho podrzva maksimalen transfer od 36 Mbps vo dvata pravci ( za poprosto ako imash download 36 nema upload .. ako imash download 35 imash 1 mbps upload itn ) ADSL 2 standardot podrzva asinhroni brzini od 190 Mbps download i 24 Mbps upload . znachi to e prvo za koe ne si vo pravo .
2 ro za koe ne si vo pravo e faktot deka paketite bile super za mk standardi , aj molimte razgledaj gi ponudite na drugite pa vidi dali se super ... I to nema da zboram za nekoj golemi provajderi tuku ke pochnam so ponudite sho gi nudi tochno On.Net koj im preprodava na BTV internet ... A za Kabeltel ( nov licenziran provider na Kabelska televizia i internet na drzavno nivo ) Neotel ( nov licenziran provider za WiMax internet ) Cosmotelko ( nov licenziran provider WiMax internet) nema ni da pochnam . Mislam dovolno e da ja sporedish ova ponuda so ponudata na Bitolskata konkurencia ( Mobi) pa da vidish deka ne ti e tochno tvrdenjeto . Znachi i za vtoroto ne si vo pravo .
Za tretoto ... Abe gledaj nekam da te pram deka nishto ne razbirash ama ova ti e totalno netochno Poshto novite metodi za enkripcija na wireless mreza ( se misli na WPA enterprise i WPA radius ) imaat 256 bitna enkripcija na lozinkata sho ti e potrebna za da se konektirash na WiFi mreza ... I gi ima poslednive 5 godini i nikoj seushte nema najdedno nachin da gi probie . E ako to ne e dovolno imash dopolnitelni Mac adress filteri , nedozvoluvanje transmisi na kluchni servisi od tipot na Gateway IP , DNS ip itn itn ... Sho znachi ako si mislel na WIreless mreza praena na baza na 802.11g standardot ( WiFi ) ochigledno si si se zapoznal so luge sho neznat kako edna WiFI mreza se praj i konfigurira . A ako veke pochnam za standardite 802.16 i 802.21 ( popoznati kako Motorola canopy system - 802.16 i WiMax - 802.21 ) tamu za haknuvanje e ushte poteshko poshto za koristenje na bilo koj od dvata standardi samo mreznata za da gi fakajsh koshta nekade vo ramkite na 80 evra a za access point od toj tip ti trebat minimum 300 evra . Znachi i ova ne ti e tochno .
So drugi zboroj .. drug pat pred da kazish neshto razmisli dali ke se izrezilish so to sho ke go kazish :) Poshto site tvrdenja navedeni pogore se ne tochni i si uspeal da go napraish tochno to , da se IZRAZILISH .
Chitajte be luge malce ... NEma losho da zemite da porchitate neshto . Ete i Interenet imate , Google , wikipedia provervajte pred da naprajte da izgledate ko idioti .

Do Have a Nice day

__________________
borce

Date:
Permalink   

To bate go izrezili bateto pogore od lajno podolu go napravi bravo za postot .
A inaku sega Mobi dade ponuda za 500 denari 4096/512  do 50 giga danload
eeeeeeeeeeeeeeeee luge do 50 giga ako nema nekoja ponuda odam tamu Pozdrav

__________________
AnonymousFucker

Date:
Permalink   

Pozdrav do site
Pred se da kazam deka ovoj Anonymous vrska nema so zborva. Toa so razbira po nekoj zbor angliski i prevedil nesto so procital nekade so svoi zborovi ne znaci deka ima poznavanje od HFC tehnika i od zivotot opsto mozda i zatoa e na On-Net momentalno.

1) Ne zboram opsto za tehnologijata ADSL, CABLE ili WI-FI ili so i da e drugo. Kje zboram samo za uredite so gi imate montirano doma kako krajni korisnici. ADSL korisnici(DSL-360R) - proverete na internet i kje vidite deka toj nudi asinhrona brzina so maksimalen download od 8MBit/s i maksimalen upload od 1MBit/s vo najdobar slucaj.Eve i link za toa: http://dlink.support.etop.pl/Product_data_sheets/dsl360i_ds_eng_300104.pdf
CABLE korisnici(SB5101E) - proverete na internet i kje vidite deka toj kabelski modem nudi maksimalen download od 51MBit/s i maksimalen upload od 30MBit/s.
Eve vi link i za toa:
http://broadband.motorola.com/catalog/product_documents/533177-001-a-SB5101E-6-2006.pdf
WI-FI korisnici - nema nisto da kazam za niv zatoa sto nemozat da ponudat povekje od 2MBit/s na obicen korisnik. Toa e zatoa sto za povisoka brzina davackite za koristenje na tie frekvencii(zatoa sto zracat vozdusno) se pregolemi i ne im se isplakja da ponudat so cena so koja bi bile konkurentni.
Vo vrska so 1-voto mislam deka dovolno kazav. Trgnete od toa so go imate kaj vas ili so go imaat vasite komsii i citajte. Ne ostavajte da ve lazat nekoi glupaci kako ovoj pogore Anonymous. Toj e nekoja iskompleksirana licnost sto ni samata se nekje. Zborva za nesto za so toj nema vrska.
2) Ovie negovi komentari bea smesni. Videte ovoj, videte onoj a i toj nema videno. Slobodno videte kade sto sakate kje vidite deka nikoj na prostorot na Bitola nema podobra ponuda vo odnos kvalitet i performansi sprema cena. Jas vidov i vi tvrdam deka e taka. Neka ne ve laze nikoj. Trgnete od prosta logika. Kolku e 1 MBit/s za ogromni provajderi ne samo vo Makedonija tuku vo cel svet. Okolu 80-90 evra e 1Mbit/s za provajder. Pa kako togas vas Mobi kje vi dade neogranicen internet non-stop so minimum od 1Mbit/s. Belkim tie ne se ludi da kupvaat 1MBit/s po 90 evra(5500 denari) a vas da vi go prodavaat po 1500 denari. Daj bidete realni. Tie ve lazat isto kako i laikot pogore. Jas od uslugata so ja imam od BTV dosega sum zadovolen. Paketite kako sto se definirani i realno takvi se. Dobivam staticka javna IP adresa sto vo sekoj slucaj mozi da e samo plus(za nea drugite provajderi naplakjaat golemi pari). Lokalni servisi kolku sakas. Se e TOP.
3) Na ovaa tocka ne vredi da se zboruva. Laikot pisi nesto sto ne ni znae so znaci. Grevoj e. Toj od muabetot sum siguren deka e korisnik na On-Net. Neka proveri so ured ima On-Net postaveno kaj nego i neka se rasprasa malku On-Net kako go avtoriziraat toj ured. Tropa samo zeleni. Navistina za nekoi raboti e vo pravo. Postojat uredi koi nudat ogromna i prakticno nevozmozno da se probie zastita, no neka bidi siguren deka opremata montirana kaj nego za 699 denari ne spagja vo tie uredi.

Po site sporedbi na tehnickite karakteristiki i iskustvo na lugje sirum svetot zaklucok e deka najdobar izbor e kabelskiot internet(normalno posle Ftth - fiber to the home no da ne vlegvam vo naucno fantasticni filmovi i jas kako glupakot pogore so gi vregja ostanatite a toj vrska nema od zivotot). Vo Bitola imame dva izbori za kabelski internet. BTV i MOBI. Mobi se licemeri i lazgovci koi dodeka nekoj ne gi potisne ne mrdaat ni so maloto prste. Se dodeka ne dojde BTV nemaja napraveno nikakva promena ni vo ponudata na TV kanali ni vo ponudata na net. BTV naprotiv. Ako ne drugo barem ne lazat. Za sekoj coek so e barem blisku do normalna intelegencija e lesno da se sfati logikata i da uvidi deka toa sto go nudat Mobi e laga. Ponudata na  BTV prakticno mozi da se postigni i e postignata taka sto toa gi pravi podobri.
Seto ova so go napisav samo sakav da vi otvori nekoj realen pogled na rabotite a ne da tropate gluposti kako nepismeniot pogore so ne znaj kaj tera.

Za kraj i za ovoj Borce i za ostanati:
Mobi za 500 denari dava internet so brzina do 4Mbit/s do ostvaren download soobrakjaj od 6 GB(gigabajti) a posle toa sekoj nareden megabajt se naplakja.
Eve link:
http://62.162.58.41/index.php?option=com_content&task=view&id=50
On-net dava brzina do 1Mbit/s do vkupen soobrakjaj od 15GB za 1090 denari.
Eve link i za toa:
http://biz.on.net.mk/node/218

Vo prevod Borce oti izgleda ti si prosticok nema podobra ponuda od BTV makar ti i na glata da zastanis.
Fala mnogu sto go procitavte ova sto go napisav i pisete si site. Ne dozvoluvajte glupaci kako ovoj pogore da ve degradiraat i da go raznisuvaat vaseto pravilno razmisluvanje. Veruvajte mi toj e 100% nekoja iskompleksirana licnost.
Pozdrav


__________________
beast

Date:
Permalink   

Bravo bate za ova so si go napisal stvarno e taka ama ovie luge ne gi razbiraat rabotite.
Fala sto dobro im objasni oti me nerviraja toa sto go pisuvaa na forumot oti ocigledno ne gi razbiraa rabotite.
Pozdrav do tebe.


__________________
Bale

Date:
Permalink   

za toj gore so napisal za novata kompanija deka ke nudi podobri uslugi se lazi jas prasav tamu lugeto so rabotat tamu se pajkari vrska nemaat neznaat sto e toa bezzicen internet
jas gi prasvam za opremata toj mi zborva za optikata, abe vrska nemaat od net.
zatoa ostanete si na btv oti ke se kajte.
Pozdar vo siteeeeeeeeeeeeeeee

__________________
Darko

Date:
Permalink   

prvo novata kompanija bi trebalo(BI TREBALO) da e CableTel,skopje koristam od nif i nema promas.Limit na 1500 denari paket - nema.brzinata na e 4000/2000(znaci bez detalji e pisano) i stvarno drzi konstanta tolku.brzinata ja namalvat na 2000/1000 duri posle 100Gb download/upload.ako bidi i vo bitoal istoto ke bidime presrekni.a to so momentalno ne dupat ko so sakat i od mobi i od btv sami si prajme.i momentalno za bitola ADSL e mnogu poubo ako barate brzina a ne gleate cena.sepak ostanva samo nadesta deka operatoro ke bidi CableTel i deka brzinata ke bidi kako so si ja drzat vo skopje i veles.

__________________
Darko

Date:
Permalink   

a da, ako ne ADSL togas BTV se kamen i se so nudat vo ponudata e tocno 100%(veke provereno) i cenata e super pa duri i za tie so se download frikoj

__________________
SJ

Date:
Permalink   

Vaka sega, seuste sum korisnik na MOBI i gledam deka me dupat v mozok, otkako instalirav brojac na soobrakajot (download/upload) zabelezav kolku nerealno broi onoj na nivnata strana. Se prasuvam nesto, kako moze so uslugata 6GB za 500 den, tie 6 GB da mi letnat vo prvata nedela od mesecot, a se sto napolnav se 2 filmovi od po 700 MB i koristenje na Facebook i Myspace??? Go procitav postot pogore, vo vrska so brzinata na D/U, mnogu prosvetluvachki, ova go velam so pozitivna konotacija, oti gi dobiv onie informacii sto mi bea potrebni. Da ne tupam mnogu, ocigledno mojot soobrakaj e okolu 30-50 GB mesecno, barem vo poslednava godina. Me interesira dali nekoj od vas ovde ja ima momentalnata ponuda od 950 den. i dali e zadovolen so nea, konkretno brzinata (osoben ako ste download frikovi :) ? Isto taka, dali nekoj moze da me upati nekade kade sto mozam da vidam kakvi kanali nudi BTV, kolku cini pretplatata itn. oti nikade ne mozam da najdam takvi informacii, a navistina sakame da se prefrlime na BTV. Fala luge.

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard